Κατάλογος με τους κυριότερους VISP
(Virtual Internet Service Providers)
Τιμές-Πληροφορίες

 

 

 

Γερμανός ΝΕΤ

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών επεκτάθηκε πριν μερικούς μήνες και στο χώρο των υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet, λειτουργώντας ως VISP της Forthnet. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η εμπορική πολιτική που ακολούθησε, καθώς αντί για τρίμηνες, εξάμηνες ή ετήσιες συνδέσεις δίνει μία ευρεία γκάμα επιλογών όσον αφορά τη διάρκεια της σύνδεσης, που βασίζεται στη λογική ότι όσο αυξάνονται οι μήνες σύνδεσης αυξάνεται και το ποσό της έκπτωσης.

 


 

 

 

 
Τιμές-Πληροφορίες

 

Microchip Net

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στις περισσότερες στην κατηγορία των VISP. Πρόκειται για μία αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων πληροφορικής. Η Microchip, από τις πιο γνωστές αλυσίδες ιδίως στην περιοχή της Αττικής, συνεργάζεται με την ACN.

 

 

 

 

 

 

 
Τιμές-Πληροφορίες

 

Microland Net

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εισήλθε πρόσφατα στις υπηρεσίες πρόσβασης μέσω του μοντέλου VISP. Η δικτυακή υποδομή που χρησιμοποιείται ανήκει στην ACN, γεγονός μάλλον αναμενόμενο, δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες έχουν κοινούς μετόχους. Όπως είναι προφανές, τα πακέτα σύνδεσης πωλούνται μέσω του δικτύου καταστημάτων Microland.

 

 

 

 

 


Τιμές-Πληροφορίες

 

NetOnLine

Η NetOnLine αποτελεί την προσπάθεια του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη να εισέλθει στην αγορά υπηρεσιών Internet. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει σημαντικός βαθμός σχέσης με το In.gr, το Portal του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη), όπως και με την ACN στην οποία μετείχε ο ΔΟΛ. Για την παροχή της υποδομής η NetOnLine συνεργάζεται με την ACN. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της NetOnLine αναφέρουμε επίσης το γεγονός ότι δίνει επιπλέον δυνατότητα για παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας μέσω Internet.

 

 

 Τιμές-Πληροφορίες

 

One Way Net

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ήταν από τις πρώτες εταιρείες λιανικής πώλησης που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός VISP, εκμεταλλευόμενη τη δικτυακή υποδομή της ACN. Έτσι, σχεδόν όλα τα συστήματα προσωπικών υπολογιστών της One Way προσφέρονται "πακέτο" με μία σύνδεση One Way Net, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αλυσίδα διαθέτει και ξεχωριστά πακέτα σύνδεσης στο Internet, τα οποία προσφέρονται μαζί με δώρα όπως modem ή εκτυπωτές.

 

 

 

 

 
 

Τιμές-Πληροφορίες

 

winweb

Ο πρώτος VISP της Β. Ελλάδας. Ανήκει σε μια αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων πληροφορικής που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η ZeroOne είναι μία αρκετά γνωστή μεσαίου μεγέθους αλυσίδα της Βόρειας Ελλάδας και εισήλθε στη συγκεκριμένη αγορά ως VISP της ACN.


 

 

 
 

Τιμές-Πληροφορίες

 

Telestet B OnLine Internet

Η γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις συνεργίες μεταξύ κινητής τηλεφωνίας και του Internet. Έτσι, ξεκίνησε να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να έχουν φτηνή πρόσβαση, που αποτελεί μία από τις οικονομικότερες προτάσεις τη αγοράς, καθώς οι χρήστες απολαμβάνουν και 10 λεπτά δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τηλεφώνου τους. Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι η εγγραφή και η ανανέωση γίνονται απλώς με την αποστολή ενός SMS. Τέλος, ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν οι συνδρομητές του Telestet B OnLine ISDN είναι η δυνατότητα για instant messaging, όχι μόνο μέσω του Internet αλλά και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Η υπηρεσία παρέχεται με τη συνεργασία της Forthnet, τη δικτυακή υποδομή της οποίας χρησιμοποιεί η Telestet.
 

Τιμές-Πληροφορίες

 

ZeroOne Net

Ο πρώτος VISP της Β. Ελλάδας. Ανήκει σε μια αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων πληροφορικής που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η ZeroOne είναι μία αρκετά γνωστή μεσαίου μεγέθους αλυσίδα της Βόρειας Ελλάδας και εισήλθε στη συγκεκριμένη αγορά ως VISP της ACN.