Κατάλογος με τους κυριότερους ISP
(Internet Service Providers)Τιμές-Πληροφορίες
 

ΕΕΧΙ (Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet)

Η ΕΕΧΙ μάλλον δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, δεδομένου ότι η παρουσία της στο χώρο έχει ξεκινήσει από το 1994. Η ένωση δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να έχουν πρόσβαση στο Internet, ενώ εκτός των άλλων αναλαμβάνει και τη διοργάνωση διαφόρων σεμιναρίων. Σε σχέση πάντως με το παρελθόν δείχνει να είναι λιγότερο ενεργή, καθώς έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε για κάποια παρέμβασή της. Οι παλιοί ροκάδες - της εποχής των BBS - δεν πεθαίνουν αλλά είναι κακό να διαπιστώνει κανείς ότι παίρνουν σύνταξη.Τιμές-Πληροφορίες

 

ACIS GROUP Α.Ε.

Πρόκειται για μια ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα Παροχής Υπηρεσιών Διαδικτύου από τον Οκτώβριο του 1997. H ACIS GROUP Α.Ε. παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών π[ου μπορούν να καλύψουν μεγάλη ποικιλία επιχειρηματικών αναγκών, όπως οι υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο, κατασκευή και φιλοξενία Web Site και ανάπτυξη εφαρμογών e-business. Στόχος της εταιρείας είναι το υψηλό ποιοτικό επίπεδο και η δυναμική είσοδος των πελατών της στο Internet, και αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή και αποτελεσματική προώθηση τους με τη βοήθεια της ACIS GROUP.

Τιμές-Πληροφορίες
 

ACN (Altec Communications Network)

Σε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου έχει εξελιχθεί η ACN, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως ως Host για Virtual ISP. Μετά την πλήρη απορρόφηση της AIAS Net διαθέτει πλέον και το δικό της ISP. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, επίσης η κίνηση της δημιουργίας κάρτας προπληρωμένου χρόνου πρόσβασης στο Internet. Η Netcarta αποτελεί μια διαφορετική πρόταση, παραμένει όμως άγνωστο ποια θα είναι η αποδοχή της από το κοινό, δεδομένου ότι είναι κάτι καινούργιο στην αγορά.Τιμές-Πληροφορίες
 

Compulink

Από τις ιστορικές εταιρείες του χώρου, η Compulink προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό με ειδικά πακέτα (όπως είναι το Kids Internet Box ή το χαμηλής χρέωσης e-Free Surf). Είναι μία από τις λίγες εταιρείες που δίνουν περισσότερη έμφαση στους οικιακούς χρήστες παρά στους εταιρικούς πελάτες και οι προσπάθειες της για διαφοροποίηση έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής καρπούς.


Τιμές-Πληροφορίες
 

Enternet

Μία αρκετά δυναμική παρουσία στο χώρο των υπηρεσιών Internet είναι και η Enternet, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1996. Δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της αγοράς, αλλά εστιάζει την προσοχή της σε εταιρικούς πελάτες, προσφέροντας ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

 

 

 

Τιμές-Πληροφορίες
 

Fastnet

Στο χώρο του Internet, η Fastnet δραστηριοποιείται από το 1996, προσφέροντας εκτός από πρόσβαση και άλλες web υπηρεσίες, ενώ στα σχέδια της περιλαμβάνεται και η επέκταση σε άλλους τομείς, όπως αυτός του VolP.

 

 

 Τιμές-Πληροφορίες

 

Forthnet

Η Forthnet διακρίνεται για την πρωτοπορία της. Ήταν ο πρώτος ISP στην Ελλάδα αλλά και ο πρώτος - μέχρι στιγμής μοναδικός ISP - που εισήχθη στο ΧΑΑ. Η εταιρεία διευρύνεται προς το χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ξεχνά και την Internetική βάση που διαθέτει, κάτι που αποδείχτηκε πρόσφατα με την αναβάθμιση του διεθνούς κυκλώματος σύνδεσης.
Τιμές-Πληροφορίες

 

Groovy Net

Παράπλευρη δραστηριότητα του γνωστού νεανικού σταθμού Jeronimo Groovy, το Groovy Net ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη αγορά το 1996, δίνοντας έμφαση στο νεανικό κοινό. Πρόκειται για τη πιο fun προσέγγιση του dial up και από τα δυνατά του σημεία είναι ότι προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως π.χ. μουσική βιβλιοθήκη.

 

 

 

 
Τιμές-Πληροφορίες
 

HOL (Hellas On Line)

Από τους πρωτοπόρους του Internet στην Ελλάδα, η Hellas On Line γράφει τη δική της ιστορία στο χώρο. Ανήκει πλέον στον Όμιλο της Quest (60%) και της Eurobank (40%) και ενώ αρχικά είχε κάνει focus στους οικιακούς χρήστες, έχει πλέον επεκταθεί σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που σχετίζονται με το Internet προσφέροντας και εταιρικές λύσεις. Από τις ενδιαφέρουσες υπηρεσίες που προσφέρει είναι το Easymail, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε από παντού το mail account σας μέσω web

 

 

 
Τιμές-Πληροφορίες
 

MBN (Mediterranean Business Network)

Αν και σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό, η MBN παρέχει υπηρεσίες Internet, εδώ και αρκετά χρόνια. Εκτός από πρόσβαση - κατά κύριο λόγο σε εταιρικούς χρήστες - η MBN δραστηριοποιείται και στο κομμάτι του ηλεκτρονικού επιχειρείν, έχοντας δημιουργήσει αρκετά content αλλά και e-business sites.

 
Τιμές-Πληροφορίες
 

Netplan

Δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών Internet και είναι αρκετά γνωστή στον ελληνικό κυβερνοχώρο, όχι μόνο για τις πολύ καλές ιστοσελίδες που έχει κατασκευάσει το δημιουργικό της τμήμα αλλά και για αρκετές εκπαιδευτικές υπηρεσίες.


Τιμές-Πληροφορίες
 

OTEnet

Η OTEnet είχε αργό ξεκίνημα, αλλά μετά την αναδιοργάνωση των τελευταίων ετών παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη σε βαθμό που να είναι σήμερα αδιαμφισβήτητος market leader. Η θυγατρική του ΟΤΕ έχει παρουσιάσει τους τελευταίους μήνες μία σειρά από εντυπωσιακές υπηρεσίες, με πιο πρόσφατη το σύστημα αυτόματης μετάφρασης ιστοσελίδων Systran.

 

 

 

Τιμές-Πληροφορίες
 

Panafonet

Υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet προσφέρει και η Vodafon μέσω της Panafonet, της θυγατρικής της εταιρείας, που δημιουργήθηκε πριν περίπου δύο χρόνια. Η Panafonet επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη σύγκλιση που υπάρχει μεταξύ της κινητής τηλεφωνίας και του Internet, αλλά και γενικότερα τις συνέργιες και το πελατολόγιο της Vodafone. Γι' αυτό και έχει προχωρήσει στη δημιουργία ειδικών πακέτων, όπου προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση στο Internet ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού του πελάτη.

Τιμές-Πληροφορίες
 

SparkNet

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, SparkNet είναι ένας από τους πιο γνωστούς ISPs και market leader στη Β. Ελλάδα. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια και ήδη βρίσκεται προ των πυλών της Νέας Χρηματιστηριακής Αγοράς (ΝΕΧΑ) του ΧΑΑ.


Τιμές-Πληροφορίες
 

STS Net

Άλλος ένας επαρχιακός Provider, ο οποίος αποδεικνύει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και στην επαρχία. Η STS Net που παρέχει υπηρεσίες κυρίως στην Κρήτη, πρόσφατα επεκτάθηκε στην Αθήνα και σχεδιάζει διεύρυνση του δικτύου της και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 
Τιμές-Πληροφορίες
 

Urnet

Η Urnet αν και δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που σχετίζονται με το Internet, είναι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό. Κάνει focus στους οικιακούς χρήστες και προσφέρει ευρύ φάσμα υπηρεσιών που απευθύνονται στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς.

 

 

 Τιμές-Πληροφορίες 

 


 

Netcarta

Πρόκειται για μία προσπάθεια προπληρωμένης κάρτας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η Netcarta δίνει τη δυνατότητα για σύνδεση καθορισμένη διάρκειας 5, 10 ή 20 ωρών. Προσφέρει μόνο πρόσβαση (όχι και e-mail account - γεγονός που θα σας κάνει να τρέχετε για hotmail) μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, ενώ η τεχνική υποστήριξη χρεώνεται 0,13 ευρώ τα 15 δευτερόλεπτα, καθώς καλείται αριθμός πρόσθετης χρέωσης (090 - 11 - 2 12223).